Kitap yorumu: Kan ve Yıldız Işığı Günleri - Laını Taylor

 Kitap Adı: Kan ve Yıldız Işığı Günleri                                                                                                                                                    Orijinal Adı: Days of Blood and Starlight                                                                                                                                             Yazar: Laını Taylor                                                                                                                                                                               Çeviri: Uğur Mehter                                                                                                                                                                            Yayın Evi: Artemis Yayınları                                                                                                                                                               Sayfa sayısı: 482                                                                                                                                                                               Puanım: 3/5
                                                                   ✡

"Bir zamanlar melek ve şeytan birbirine aşık oldu. Savaşların son bulduğu ve akan kanın durduğu bir dünya düşlediler. Bu dünya, o dünya değil, ne hazin..."
                                                    
                                                                                         ✡ 
Yorumum: 

Kan ve yıldız ışığı günleri ilk kitap kadar heyecanlı değildi açıkcası. Neden diye soracak olursanız. Bu kitapta ilk kitaptaki kadar sır ve gizli saklı şeyler yok. Fakat hala arkadan iş  çevirenler ve gerçek yüzünü saklayanlar var. İlk önce size kötü haberi vermek istiyorum bu kitapta çok karakter ölüyor ve çok karakter geliyor. Geliyor derken yeni karakterler geliyor. İyi karakterlerden de ölen var kötü karakterlerden de ama yazar benim sevdiğim bir kötü karakteri öldürdüğü zaman açıkcası biraz hevesim kaçmıştı. Ama tabii ki kitabı bitirdim ve biraz beklediğim bir son oldu. Büyük sonu son kitapta öğreneceğiz artık. Size kitapla ilgili en ufak bir bilgi versem inan bana spoiler olur. O yüzden yazdıklarım sınırlı olmak zorunda maalesef. Bir diğer diyeceğim şey ise bu kitapta kafanız da soru işareti kalmayacağıdır. İlk kitapta aydınlığa kavuşmayan her şey bu kitapta gayet açıkca anlatılmış. Gidişata bakılırsa üçüncü kitapta daha çok savaş, daha çok hayatta kalma yarışı ve daha çok umut olacakmış gibi görünüyor. Artık melekler ve kimeralar da birbirlerine karşı empati kurabilecekler sanırım. Dediğim gibi üçüncü kitabı daha okumadım o yüzden hiçbir fikrim yok. Sanırım YGS den sonra okuyabilirim yorumunu da o zamanlarda girerim. Son olarak iki taraf içinde barış dolu bir hayat diliyorum.(Melekler ve Kimeralar.)


Yorumlar